Wieken

Lengte : 372 cm
Breedte tip : 22 cm
Breedste punt : 60 cm
Verbinding : 9 bouten
Profiel : NACA 4412

De wieken zijn gemaakt volgens het NACA 4412 of Clark-y profiel. Dit profiel werd in 1922 ontworpen door Virginius E. Clark. Het profiel dient tot op vandaag nog steeds voor vele toepassingen.

Er werden 2 mallen gemaakt. Hiermee werden 2 wiek helften gemaakt. Deze 2 zijn aan elkaar gezet met epoxyhars. De wieken zelf zijn volledig uit polyester. Ze worden elk met 9 bouten vastgezet aan de rotor.

Op de grond werd een mal bevestigd waarin de wieken perfect passen. Dit om ervoor te zorgen dat ze niet verschuiven en dat de verbindingsstukken naar de rotor toe op exact dezelfde manier aan de wieken bevestigd kunnen worden.

Elke onjuistheid in de wieken leidt tot onbalans. Daarom moet alles perfect uitgelijnd worden.

Voorzichtig puntlassen en daarna verder afwerken.NACA!
De NACA (National Advisory Committee for Aeronautics) was een Amerikaans federaal agentschap dat werd opgericht op 3 maart 1915 om aeronautisch onderzoek te doen, te promoten en te institutionaliseren. Op 1 oktober 1958 werd het opgeheven, het personeel en eigendommen vormden de kern van het net gevormde NASA. De NACA hield zich in eerste instantie vooral bezig met experimenten in windtunnels aan vleugelprofielen. De NACA bedacht een systeem om de vorm van verschillende profielen aan te duiden, dit wordt aangeduid met de term "NACA profiel".
Dit gratis programmatje geeft je de mogelijkheid om NACA profielen weer te geven en NACA data te exporteren.